El nostre entorn

Comencem un projecte il·lusionant: l’exploració del nostre entorn proper. La ciutat que ens acull, Badalona, mereix ser coneguda. I això és el que farem aquest curs 2021-22, en diverses sortides repartides entre els diferents grups de l’Aula d’Acollida, per tal de respectar les normes Covid.

El primer pas de la nostra ruta comença ben a prop de l’institut: és una sortida d’entorn; hi anem el 26 d’octubre, quan falten pocs dies per a la celebració de la Castanyada. Donem una volta pel barri. Coneixem els carrers propers al centre; ens aturem a la parada de l’autobús per reforçar el nostre coneixement de l’àrea urbana; entrem en un parell de forns a comprar un esmorzar ben dolç i seiem a reposar en el parc que ens acosta, de tornada, a l’institut.

Un passeig ben bonic. Ens queden ganes de repetir!

Sortida d’entorn_G1_Aula Acollida_INS Isaac Albéniz_26 octubre 2021

S’acosta Nadal i la ciutat es vesteix de llum, de festa, de racons entranyables. I ens hem decidit a treure el cap per la finestra: el grup de 3r i 4t d’ESO d’Acollida del nostre centre ha fet una sortida a la Fira de Nadal de Badalona i a la Mostra de Pessebres de la Plaça de la Vila. L’experiència ha estat grata i ens ha encomanat l’esperit inconfusible de Nadal: dolça calidesa quan el temps és més fred.

Passejant per la Fira de Nadal
A veure si sortim guapos i guapes…
Amb el pessebre de fons: obres d’art dins de casa!

I ara, un tast del recorregut pel Dalt la Vila de Badalona. Hem explorat, amb el bon temps de finals de febrer, un dels barris emblemàtics de la ciutat, Dalt la Vila. Els passos ens han transportat al passat romà de Baetulo, a la Badalona medieval i a la més propera als nostres dies.

Ara la ciutat que ens acull ja és una mica més nostra… Contempleu l’acolorida galeria de fotos que li dediquem.

Les aportacions són dels nostres alumnes: Vi, Shehryar, Achraf. Moltes gràcies a tots!

Acaba abril, el temps acompanya, però també vola. El final de curs s’acosta i alguns de nosaltres tancarem una etapa per encetar-ne una altra: batxillerat, cicles, un itinierari de 4t d’ESO. El futur requereix formació i tenim recursos a l’abast. Per conèixer-los, ens hem acostat a la Biblioteca Canyadó-Casagemes. La visita ha estat interessant i profitosa. En Jordi, el director, ens ha parlat de tots els serveis i activitats que ens ofereix la xarxa de biblioteques de la Diputació, i la de Canyadó en particular. Veiem portes obertes al nostre voltant; així el camí sempre és més grat.

Ja som usuaris de la Diba!

Tornem a l’institut amb el nostre carnet acabat d’estrenar
Design a site like this with WordPress.com
Per començar