Fem ràdio

L’alumnat d’Acollida ha viscut la seva primera experiència radiofònica. Ha estat en el marc de la XI Marató de Ràdio escolar de Badalona. Durant setmanes, els nois i noies han preparat les seves intervencions; han treballat diversos gèneres periodístics: entrevista, notícia, publicitat. Finalment, han pogut emetre el seu programa en directe, des de la ràdio que el CRP de la ciutat va instal·lar en el nostre centre. Us deixem amb el resultat d’un esforç ben fructífer.

No acaba aquí la primera aventura radiofònica de l’alumnat d’Acollida. Un cop fet l’enregistrament del programa, ens esperaven al CRP (Centre de Recursos Pedagògics) de la ciutat per a una entrevista sobre l’experiència del directe. Dues de les nostres alumnes, Paula Molina i Valeria Castillo, ambdues de 3r d’ESO, van respondre les preguntes que els formulava el presentador de Ràdio Ciutat de Badalona. Un dia complet!

Us deixem l’enllaç per accedir al programa de Badalona Ràdio en què es recull la notícia de la Marató i la participació del nostre alumnat. Fixeu-vos en el minut 14:30; és el moment de l’aparició estel·lar de la Paloma i la Valeria en l’entrevista per a la ràdio local.

https://bdncom.alacarta.cat/informatiu/capitol/28-de-maig-de-2021-vespre

Maig 2022. hem repetit l’experiència. I l’hem ampliada. Aquest any hem participat per partida doble en la Marató de Ràdio escolar de Badalona. Primer, amb una entrevista gravada a Pere Ribes, un jove d’Olot, invident i radioaficionat, amb qui hem mantingut un intercanvi d’impressions i d’experiències molt grat.

Pere Ribes, el jove d’Olot amb qui gravem l’entrevista per a la XII Marató de Ràdio escolar BDN

Després, el dia 27 de maig, amb l’emisisió en directe, des del CRP, d’un programa preparat a l’Aula d’Acollida sobre les cançons d’actualitat als països d’origen de l’alumnat nouvingut de 3r i 4t d’ESO.

La nostra intervenció ja és una mica més professional que la primera. Comença Paloma amb una presentació impecable, que dona pas a un comentari sobre una melodia conegudíssima a l’Argentia, 2:50; segueix Usman, amb una tonada d’actualitat a l’Índia i Pakistan, High Rated Gabru. Harneet pren el relleu i ens presenta una lletra i música molt originals, sobre l’orgull de pertànyer a la comunitat panjabi; és la cançó Proud to be desi. Tanca la ronda Luisa, que ens diu tot el que hem de saber sobre el tema Cuánto me duele, cèlebre a Colòmbia.

Els nostres estudiants parlen d’allò que els connecta amb les seves arrels, ho fan en la llengua d’acollida i se’n surten ben airosos!

No volem acabar sense comunicar un fet que ens omple de satisfacció. En aquesta edició de la Marató, hem portat un equip tècnic sensacional, compost també per alumnat nouvingut: Abubakar i Shehryar, de 2n d’ESO i Jeanna, de 4t d’ESO. Els dos primers són encara alumnes d’acollida; la Jeanna ja està plenament incorporada al seu grup classe.

Enhorabona a tots i a totes per la feina! Repte superat… i amb nota!

L’equip de l’Albéniz que ha participat a la Marató 2022

La Marató es va emetre en directe per un canal de Youtube; enllacem la gravació i us indiquem les franges horàries en què podeu escoltar els nostres nois i noies.

Entrevista a Pere Ribes: 16:34 a 36:29 i 2:24:30 a 2:45:25

Ritmes del món: 4:00:50 a 4:13:32.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar